FinansWatch

DLR-chef: Nu kommer tvangs-auktionerne

Topchefen hos DLR forventer, at vi står foran en pukkel af tvangsauktioner i landbruget. Han mener dog, at landbruget generelt er i en god forfatning.

Foto: Niels Hougaard

Netto-nyudlånene i DLR landede i første halvår på beskedne 500 mio. kr. – det er blot det halve af det forventede, og i forvejen havde Bent Andersen og co. ikke forventet nogen stor aktivitet på udlånssiden.

Men ifølge Bent Andersen bunder det i, at der er begrænsede med friværdier at belåne i dansk landbrug, og bankerne er heller ikke meget for at danse med.

”Der hvor vi specielt ser problemer på banksiden, det er når eksisterende kunder vil ud og investere i nye tiltagt. Der er det svært at få bankerne med, og det rammer jo også os, for vi er afhængige af, at der kan hentes andet end realkreditfinansiering,” siger Bent Andersen til FinansWatch.

Har du forståelse for, at bankerne er tøvende?

”Der må vi nok sige, at vi har en stor pædagogisk opgave foran os. Alle sammen. At der fortsat er mange, der tror, at de tilstande, der herskede i årene 2005-2008 i forhold til at få kreditter, at det var normalen. Og det er altså ikke rigtigt. Vi er nok i mere normale farvande p.t. Så der oplever selv stærke kunder, at det kan være svært at få finansiering, men selvom det kan virke hårdt for nogle, så er det nok den rigtige retning det går,” siger Bent Andersen.

På den hårde måde

Han mener dog, at størstedelen af dansk landbrug er i ganske fin form, og peger på planteavl, mælk og kvæg som områder indenfor branchen, hvor der er medvind p.t. Det er anderledes med svinebønderne.

”Der er nogle svineproducenter, der skal ud af erhvervet på den hårde måde. Det tror vi så også kommer til at ske,” siger han.

Hvad tænker du på der?

”Vi tror, at vi kommer til at se en større stigningstakt i tvangsauktionerne. Vi er nået til et punkt nu, hvor det skal ske. Hvor banker og andre har været tålmodige og forsøgt at se, om tingene kunne reddes. Men nu kan der ikke nedskrives mere, og så vil nogle desværre komme til at bukke under,” siger DLR-topchefen.

Regnskab: Kursreguleringer sænker DLR-overskud

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs