FinansWatch

DLR i tænkeboks

Moody's er ude med riven efter dansk realkredit - således også efter DLR, der pusler med større ændringer. Måske i stil med de manøvrer som RD og Nykredit foretog.

Børsen skriver, at adm. direktør i DLR, Bent Andersen, sammen med den øvrige ledelse i realkreditselskabet går med overvejelelser om den fremtidige struktur og forretningsmodel, for at sikre virksomheden til de skrappere kapitalkrav og den stigende konkurrence.

"Isoleret set betyder Moody’s krav ikke så meget, men det er klart, at det er endnu step, der øger presset på at skaffe kapital. Det får i hvert fald ikke bidragene til at falde, så meget kan jeg sige," siger Bent Andersen, der mener, at DLR vil kunne hæve bidragssatserne en smule uden at miste konkurrenceevne.

Moody's strammede tirsdag kravet til DLR, således at relakreditinstituttet, der finansier landbrug, skal stille med mere end 7 mia kr. i ekstra kapital for at kunne bevare deres nuværende rating.

"Det er jo Moody’s, der er dommer, men vi synes, det er barske krav, de stiller os," siger adm. direktør i DLR, Bent Andersen til Børsen.

Han understreger dog, at det ikke er en mulighed blot at acceptere en lavere rating fra Moody's.

Det vil ikke være en farbar vej, for så vil der blive forskel på kurserne.

"Det danske obligationsmarked er et åbent og gennemsigtigt marked, så ligger vi skævt i markedet, vil vi ikke kunne fastholde vores kunder. Så af naturlig årsager bliver vi nødt til klappe hælene sammen og sige »javel« til Moody’s krav, så vi kan fastholde en så høj kreditvurdering som muligt," forklarer Bent Andersen.

DLR skal stille med 7,2 mia.

DLR holder fast i Moody’s

Nykredit-plan gift for konverteringer

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs