DLR i tænkeboks

Moody's er ude med riven efter dansk realkredit - således også efter DLR, der pusler med større ændringer. Måske i stil med de manøvrer som RD og Nykredit foretog.

Børsen skriver, at adm. direktør i DLR, Bent Andersen, sammen med den øvrige ledelse i realkreditselskabet går med overvejelelser om den fremtidige struktur og forretningsmodel, for at sikre virksomheden til de skrappere kapitalkrav og den stigende konkurrence.

"Isoleret set betyder Moody’s krav ikke så meget, men det er klart, at det er endnu step, der øger presset på at skaffe kapital. Det får i hvert fald ikke bidragene til at falde, så meget kan jeg sige," siger Bent Andersen, der mener, at DLR vil kunne hæve bidragssatserne en smule uden at miste konkurrenceevne.

Moody's strammede tirsdag kravet til DLR, således at relakreditinstituttet, der finansier landbrug, skal stille med mere end 7 mia kr. i ekstra kapital for at kunne bevare deres nuværende rating.

"Det er jo Moody’s, der er dommer, men vi synes, det er barske krav, de stiller os," siger adm. direktør i DLR, Bent Andersen til Børsen.

Han understreger dog, at det ikke er en mulighed blot at acceptere en lavere rating fra Moody's.

Det vil ikke være en farbar vej, for så vil der blive forskel på kurserne.

"Det danske obligationsmarked er et åbent og gennemsigtigt marked, så ligger vi skævt i markedet, vil vi ikke kunne fastholde vores kunder. Så af naturlig årsager bliver vi nødt til klappe hælene sammen og sige »javel« til Moody’s krav, så vi kan fastholde en så høj kreditvurdering som muligt," forklarer Bent Andersen.

DLR skal stille med 7,2 mia.

DLR holder fast i Moody’s

Nykredit-plan gift for konverteringer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også