FinansWatch

Lokale Pengeinstitutter: Lugter af salgstale

Der mangler dokumentation og det lugter af en salgstale, når Standard & Poor’s forudser en stribe af danske bankkrak de kommende år, mener Lokale Pengeinstitutter.

Ratingbureauet Standard & Poor’s offentliggjorde i går en rapport, hvor man forudser, at 15 danske banker vil krakke de kommende 3 år. Det vil koste 6-12 mia. kr., men kan håndteres uden at det får indflydelse på kreditværdigheden af de banker, som har en rating hos Standard & Poor’s, lyder det i rapporten.

I Lokale Pengeinstitutter savner underdirektør Søren Mølgård dokumentation for de påstande.

”Jeg synes, det er en meget dramatisk udmelding at komme med på et meget usikkert grundlag. Rapporten er uden nogen form for dokumentation. Det lufter lidt af en salgstale over for de store banker, fordi hovedbudskabet er, at der ikke er lagt op til nedgraderinger af de banker, som S&P kreditvurderer, og det er så samtidig et signal til de banker, som S&P gerne vil have som kunder,” siger han til Berlingske Business.

Læs interview med manden bag rapporten her:

S&P: Dansk model kan udløse flere krak

Læs også:

S&P venter bølge af bankkrak i Danmark

Finansrådet: Vanskeligt for sunde banker

Berngruber: S&P puster til gløderne

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs