FinansWatch

Lokale Pengeinstitutter: Lugter af salgstale

Der mangler dokumentation og det lugter af en salgstale, når Standard & Poor’s forudser en stribe af danske bankkrak de kommende år, mener Lokale Pengeinstitutter.

Ratingbureauet Standard & Poor’s offentliggjorde i går en rapport, hvor man forudser, at 15 danske banker vil krakke de kommende 3 år. Det vil koste 6-12 mia. kr., men kan håndteres uden at det får indflydelse på kreditværdigheden af de banker, som har en rating hos Standard & Poor’s, lyder det i rapporten.

I Lokale Pengeinstitutter savner underdirektør Søren Mølgård dokumentation for de påstande.

”Jeg synes, det er en meget dramatisk udmelding at komme med på et meget usikkert grundlag. Rapporten er uden nogen form for dokumentation. Det lufter lidt af en salgstale over for de store banker, fordi hovedbudskabet er, at der ikke er lagt op til nedgraderinger af de banker, som S&P kreditvurderer, og det er så samtidig et signal til de banker, som S&P gerne vil have som kunder,” siger han til Berlingske Business.

Læs interview med manden bag rapporten her:

S&P: Dansk model kan udløse flere krak

Læs også:

S&P venter bølge af bankkrak i Danmark

Finansrådet: Vanskeligt for sunde banker

Berngruber: S&P puster til gløderne

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs