S&P venter bølge af bankkrak i Danmark

Ifølge Standard & Poor's er bankkrakket på Mors langtfra det sidste, vi har set derhjemme. Hele 15 banker kan krakke de næste tre år, vurderer ratingbureauet i ny rapport. (opdateret)

Op til 15 danske banker kan krakke de næste tre år, hvis man skal tro en ny rapport fra Standard & Poor's (S&P), der netop er offentliggjort.

I en kort meddelese omkring rapporten "Flere bankkrak sandsynligt i Danmark", der er tilgængelig på S&Ps hjemmeside, citeres analytiker, Per Tornqvist for følgende:

"I vores øjne kan op mod 15 banker gå konkurs."

Samme karakter

Han peger på, at det især er risikable lån til kommercielle ejendomme og landbruget udstedt mellem 2005 og 2007, der udgør problemet.

Rapporten vurderer, at bankkrak vil koste branchen mellem 6 og 12 mia. kr. Det er dog ikke nok til, at man sænker de individuelle vurderinger af de danske banker.

"Hvis tabene er større, end vi forventer, vil vi skulle genoverveje vores ratings af de individuelle danske banker baseret på betydningen for den enkelte enhed," siger Per Tornqvist ifølge meddelesen.

Usædvanligt højt tal

Rapporten fremhæver, at der er krakket 11 danske banker siden 2008 - og selvom bankerne er små i international målestok, betegnes det som et usædvanligt højt antal i et udviklet marked som det danske, hvor bankkrak generelt hører sjældenhederne til og statsstøtte ofte forhindrer, at indskydere mister penge.

Den danske bankpakke tre, der blev taget i brug i forbindelse med krakket i både Amagerbanken og Fjorbank Mors betyder, at indskydere med et tilgodehavende på mere end 750.000 kr. mister penge.

Læs interview med Per Tornqvist senere i dag på FinansWatch.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også