FinansWatch

Finansrådet: Vanskeligt for sunde banker

Finansrådets cheføkonom Niels Storm Stenbæk erkender bankerne udfordringer i kølvandet på dyster rapport fra Standard & Poor’s.

Endnu en nyhed vi sagtens kunne undvære. Sådan beskriver cheføkonom i Niels Storm Stenbæk gårsdagens analyse fra Standard & Poor’s, der forudser yderligere 15 bankkrak i Danmark de næste tre år.

Han vil dog ikke afvise, at Standard & Poor’s får ret.

”Vi har ikke indsigt i bankbøgerne. Vi må henholde os til, at Finanstilsynet tidligere har været ude at sige, at der kan komme bankkrak. Det er det vi henholder os til,” siger Niels Storm Stenbæk til Børsen.

”Det er rigtigt, at vi er på den negative observationsliste ude i Europa på grund af en række få usunde banker i Danmark. Det gør det meget vanskeligt for sunde banker at drive almindelig bankforretning,” siger han til avisen.

S&P venter bølge af bankkrak i Danmark

S&P: Dansk model kan udløse flere krak

Berngruber: S&P puster til gløderne

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs