FinansWatch

Avis: Bankernes hemmelige forening samler ind til Løkke

Børsen skriver, at "Finansektorens forening til støtte af et sundt og konkurrencedygtigt erhvervsliv" er i fuld gang med at samle penge ind til V, K og O.

Foto: Hougaard Niels

Det er ifølge Børsen totalt mørkelagt, hvilke banker der bidrager til den indsamling som en forening under Finansrådet p.t. er igang med.

Pengene vil gå til de nuværende regeringspartier og støttepartiet Dansk Folkeparti, mens også Liberal Alliance og De Radikale Venstre kan håbe på en mindre donation, mens der ikke er nogen støtte til Helle Thorning Schmidt og S og Villy Søvndahls SF.

Bødskov: Kan ikke genkende bankernes fundingproblemer

Det er Jørgen Horwitz, der bestyrelsesformand for "Finansektorens forening til støtte af et sundt og konkurrencedygtigt erhvervsliv" og han bekræfter, at pengeindsamlingen er i fuld gang.

"Vi vil henvende os til finansielle virksomheder og enkeltpersoner og spørge, om de vil give et bidrag. Formålet er at støtte partier, der går ind for et sundt og konkurrencedygtigt erhvervsliv. Men vi har ikke taget stilling til, hvem der skal have støtte på nuværende tidspunkt. Vi har ved tidligere valg støttet V og K, Dansk Folkeparti og De Radikale. Socialdemokratiet har tidligere fået støtte til Europavalget," siger Jørgen A. Horwitz til Børsen.

Ifølge Børsens oplysninger ønsker Finansrådet, at der er en vis diskretion omkring pengeindsamlingen.

Bødskov: Bankerne må sikre at vi undgår ny nedsmeltning

"Foreningen blev stiftet, fordi bankerne havde et ønske om at støtte de borgerlige partier uden at få sure bankkunder," fortæller en bankdirektør, der ikke ønsker sit navn i avisen.

Ifølge Børsen så støtter Danske Bank, Sydbank, Jyske Bank samt en masse mindre banker, mens Nordea, Nykredit, lån & Spar og Spar Nord ikke ønsker at være med.

Eksperter undsiger rød aktieskat

Nick Hækkerup: Bankerne kommer med pseudo-forklaringer

S langer ud efter bankøkonomer

Bankansatte rystede over rød pensionsplan

Bødskov: Jeg har læst Moody’s rapport

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs