FinansWatch

Partier: Bankpakke skal hurtigt på plads

Der skal resultater på bordet, når partierne bag bankpakkerne mødes i dag, lyder det fra Dansk Folkeparti og de Radikale.

Når partierne bag bankpakkerne i dag mødes kl. 9 i Økonomi- og Erhvervsministeriet, skal der lande konkrete resultater på bordet. Det mener flere politikere, skriver Børsen.

”Forhandlingerne omkring ændringer af bankpakken ser jeg som et separat forløb, som skal afsluttes hurtigst muligt,” siger formanden for Folketingets Finansudvalg, Kristian Thulesen Dahl (DF) til Børsen. Han mener, at der er behov for en ændring i bankpakkerne, der særligt gør det nemmere for banker at fusionere.

"Der er behov for, at vi ændrer i bankpakkerne. Specielt der, hvor vi kan se, at der er banker, der gerne vil indgå i frivillige fusioner med nødlidende banker," siger han.

Netop det indgår i den plan, som økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) efter alt at dømme vil præsentere i dag. Ifølge Jyllands-Posten oplysninger er forslaget til en ny bankpakke allerede klar. Forslaget lægger bl.a. op til, at staten garanterer likviditet ved køb af en nødlidende bank, at staten overtager syge lån inden konkurs, og at de systemisk vigtige banker udpeges.

Ny bankpakke er klar

Staten skal overtage syge lån

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs