FinansWatch

Ny bankpakke er klar



Politikere vil have styr på banksektoren. En ny pakke håndterer både problemer med dårlige kunder og mangel på likviditet.

Foto: VALDEMAR JØRGENSEN

Det var en fejl.

Den teoretisk velklingende parole "lad falde, hvad ej kan stå" dur ikke i finanssektoren lige nu. Krakkene i Amagerbanken og Fjordbank Mors har skabt usikkerhed om den danske banksektor, højere renter for de store, tilfrysning af lånemarkedet for mange af de mindre samt kundeudvandring - berettiget eller uberettiget - hos adskillige af de ”mindre sikre” pengeinstitutter.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs