FinansWatch

Swedbank rykker rundt i toppen

Større ledelsesrokade i svenske Sweedbank der kæmper for at komme oven vande igen.

I en meddelelse til fondsbørsen i Stockholm skriver banken, at den har foretaget flere ændringer i den øverste ledelsesgruppe. Banken skriver, at rokaderne skal ses som et led i bestræbelserne på at tage næste strategiske skridt fremad.

Göran Bronner, der der bankens nuværende Chief Risk officer, er udpeget til ny finansdirektør i banken. Den udnævnelse sender så samtidig bankens nummer et for de baltiske aktiviteter, Håkan berg, retur til hovedsædet, hvor han skal udfylde stolen som Chief Risk officer.

Ny chef for bankens forretninger i Baltikum bliver så Birgitte Bonnesen. Og alle ændringerne gennemføres med det samme.

"Siden 2009 har Swedbank fokuseret på at forbedre de ledelsesmæssige forhold, mindske vores risikoprofil, styrke vores kapitalgrundlag, udvide vores funding-muligheder og øget vores likvide beredskab. Vi har også arbejdet på at øge decentraliseringen så vel som forsøgt at mindske at individuelle personer får for megen magt qua deres beslutninger - ved at indføre klare rutiner og strukturer. Vi er kommet langt på to og et halvt år," skriver bankens topchef Michael Wolf i en meddelelse.

Regnskab: Swedbank rammer tæt på forventningerne

Nordiske kurs-tæsk til danske banker

Svenske storbanker afventer bonus-tilladelse

Svenske storbanker handler med egne penge

Swedbank-chef: Nu er der payback

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs