FinansWatch

Swedbank revses af finansminister

Den svenske finansminister Anders Borg er utilfreds med, at Swedbank køber egne aktier i stedet for at kosolidere sig.

Swedbank, der tog imod statsgaranterede lån for at overleve finanskrisen, kritiseres nu af Sveriges finansminister, Anders Borg, for at øge udbyttet og købe egne aktier i stedet for at konsolidere. Det skriver Dagens Industri.

Udover de statsgaranterede lån var Swedbank nødt til rejse ny kapital i to aktieemissioner, hvor banken samlet fik 27 mia. svenske kroner i ny kapital.

Forberede sig på ny krise

"Jeg bliver dybt bekymret når jeg i dagens avis kan læse, at Swedbank vil gå videre med uddeling af udbytte til aktionærerne. Jeg vil meget, meget stærkt advare mod det, ikke mindst for aktionærernes skyld," siger Anders Borg.

Han mener, at banken i stedet bør forberede sig på en ny europæisk bankkrise og derfor i stedet bør konsolidere for at sikre sig mod fremtidig uro.

"Det er meget vigtigt, at bankerne er godt kapitaliserede. Ud fra mit synspunkt vil jeg virkelig anbefale Swedbank at afbryde de planer de har om udbetaling af udbytte," siger han.

/Ritzau Finans/

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs