FinansWatch

Regnskab: Swedbank rammer tæt på forventningerne

Den svenske storbank, der er igang med at rejse sig efter livstruende krise, lander udmærket regnskab. (Opdateret)

Swedbank kom nogenlunde som ventet ud af andet kvartal. Bankens overskud før nedskrivninger endte på 4,01 mia. skr., mens Bloombergs analytikerne havde ventet et overskud på 4,07 mia. skr. Det fremgår af bankens nyligt offentliggjorte regnskab.

Overskuddet steg til 3,45 mia. skr. fra 1,07 mia. skr. På det punkt ramte analytikerne lidt under, idet de havde ventet 3,22 mia. skr. i overskud.

"Swedbanks resultatudvikling er fortsat stabil. For fjerde kvartal i træk er nettorenteindtægterne blevet styrket, og kreditkvaliteten forbedres fortsat," skriver adm. direktør Michael Wolf i en kommentar ifølge den svenske netavis di.se.

Nettorenteindtægterne landede i årets andet kvartal på 4,74 mia. skr. mod 3,8 mia. skr. sidste år, og udviklingen ventes at fortsætte.

"Vi tilbagebetaler det statsgaranterede lån, hvilket hjælper på renteindtægterne, og vi har fortsat tro på, at der kommer en lille ekspansion på udlånssiden, og vi fortsætter med at rense ud i vores bøger med lavtforrentede udlån," sagde Michael Wolf på et pressemøde ifølge di.se.

Bankens nedskrivninger på udlån faldt fra 963 mio. skr. i andet kvartal sidste år til 324 mio. skr. i år.

Swedbank-chef: Nu er der payback

Nordiske kurs-tæsk til danske banker

Svenske storbanker handler med egne penge

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs