FinansWatch

Danske banker svagest i Norden

En gennemgang af halvårsregnskaber fra danske, svenske og norske banker viser, at Danmark halter bagefter sine nordiske bankbrødre.

Der er stort kun røde tal at spore hos de danske banker, når man kigger på bundlinjen i halvårsregnskaberne for H1 2011.

En analyse foretaget af fagmediet Bankinfo viser, at det kniber gevaldigt med at holde dampen oppe, og at tendensen er fald (og kun undtagelsesvis en begrænset stigning) i nettorente- og gebyrindtægter – en fortsættelse af tendensen fra første kvartal.

Nedskrivninger ned

Den mest opløftende tendens for halvåret er, at nedskrivningerne i de fleste tilfælde udvikler sig mod det bedre.

Samtidig med, at de danske banker humper derudaf, går det anderledes godt for deres nordiske naboer. Alle de store nordiske banker har en positiv resultatudvikling.

Positiv udvikling

Mens Danske Bank eksempel må se deres bundlinje skrumpe med 12,2 pct. til 4,68 mia. kr., så har Swedbank og SEB forøget deres bundlinje med hhv. 185 og 104 pct. til hhv. 9,36 og 7,64 mia. kr. i forhold til samme periode sidste år.

Baggrunden er en positiv udvikling i nettorenteindtægterne. Det er ikke blot udviklingen i deres baltiske aktiviteter, men især det svenske og norske marked, der udvikler sig fornuftigt.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs