Grækenland gør stresstest ligegyldige

EU’s stresstest af banker tager ikke højde for scenariet, hvor Grækenland kollapser. Det gør stresstestene overflødige, mener flere engelske bankfolk.
Foto: /ritzau/Thomas Borberg
Foto: /ritzau/Thomas Borberg
AF MATHIAS BENCKE FREMMEN

Det europæiske banktilsyn EBA, der overvåger stresstestene af de europæiske banker, vil ikke inkludere et græsk statsbankerot i de mulige scenarier, skriver Bloomberg. Det møder kritik i takt med, at sandsynligheden for Grækenlands undergang stiger.

”Stresstestene har mistet al troværdighed og ser ud som komplet spild af tid for alle involverede,” siger Lex van Dam, der er fund manager i Hampstead Capital LLP i London til Bloomberg.

Mens europæiske bankers engagement i græske banker altså ikke fremgår af stresstestene, så kan det læses andre steder. Den schweiziske bank UBS har undersøgt eksponeringen, og engelske The Guardian har lavet en grafisk fremstilling, der blandt andet viser, at Jyske Bank er den mest eksponerede danske bank i græske statsobligationer.

Jyske Bank på liste over ’græske’ banker: 700 mio. i klemme

Amerikanske Wall Street Journal har lavet en udmærket grafisk tidslinje for den græske kreditkrise til de læsere, der stadig skulle være i tvivl om, hvordan landet er havnet på randen af statsbankerot.

Den kan ses her

Professor: Hvorfor er EBA ikke hårdere?

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også