FinansWatch

Jyske Bank på liste over ’græske’ banker: 700 mio. i klemme

Banken er landet på storbanken UBS liste over de banker, der er mest eksponerede over for Grækenland. Nordea og SEB er også på listen.

Den schweiziske storbank UBS har Jyske Bank på sin liste over de europæiske banker, der i forhold til deres størrelse er mest eksponeret over for Grækenlands kollaps.

Storbanken anslår, at Jyske Bank har 92 mio. euro, svarende til 686 mio. kr., i eksponering over for et græsk statskollaps.

Også Nordea er landet på UBS’s liste, med end eksponering på 249 mio. euro eller 1,86 mia. kr., mens SEB har 100 mio. euro eller 746 mio. kr. ude.

Belgiere og tyskere

Det fremgår af researchdata fra banken videregivet til den britiske avis The Guardian.

Se hele listen her

Listen har ikke overraskende en række græske banker helt i top, med den belgiske storbank Dexia Bank som den mest eksponerede bank i forhold til størrelse uden for Grækenland og Cypern.

Også flere tyske banker optråder med store, græske eksponeringer.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs