FinansWatch

Belgisk storbank klar med græsk hjælp

Dexia i Belgien lover ifølge Reuters at forlænge sine græske statsobligationer som led i en europæisk redningsplan.

Rygterne om private bankers deltagelse i den europæiske nødhjælpspakke har svirret hele ugen, og nu begynder de første konkrete bankers navne at dukke op.

Banken Dexia i Belgien er blandt de udenlandske banker, der har allerstørst eksponering over for græsk statsgæld. Nu lover banken ifølge Reuters at forlænge sine græske obligationer. Ifølge Reuters har Dexia 5,4 milliarder euro i eksponering over for Grækenland, og at banken er klar til at forlænge de 4,2 milliarder.

Reuters beretter også, at unavngivne italienske banker skulle være klar til at forlænge sin gæld, ligesom bankerne lovede at gøre med østeuropæiske statsobligationer i 2009.

Ifølge den spanske avis El Pais havde den spanske økonomiminister møde med spanske banker i går med henblik på også at få støtte herfra, selv om den spanske eksponering over for Grækenland er begrænset.

Europas banker bedt om at støtte græsk redningsplan

Forsikringskasser kaldt til møde om Grækenland

Jyske Bank på liste over ’græske’ banker: 700 mio. i klemme

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs