FinansWatch

Stresstest offentliggøres uden for åbningstid

Af frygt for markedsreaktionerne vil det europæiske banktilsyn offentliggøre årets stresstest af banker, mens markederne er lukkede, skriver Bloomberg.

Stresstestene er allerede forsinket og skulle have været offentliggjort i slutningen af denne måned. Offentliggørelsen er nu udskudt til midten af juli ifølge Bloomberg.

I alt 91 banker indgår i stresstesten – blandt andre de største danske banker – og det europæiske børstilsyn ESMA frygter, at testresultaterne kan skabe unødvendig panik på markederne.

Hvis resultaterne skal offentliggøres på en hverdag, men uden for markedernes åbningstider, efterlader det et hul på kun to timer, efter det amerikanske marked er lukket, og før det new zealandske åbner. I Danmark vil det betyde, at testene offentliggøres mellem 22.00 og midnat, hvis Bloombergs oplysninger holder vand.

Det skulle give banker, investorer og politikere mulighed for at læse resultaterne igennem, inden panikken eventuelt breder sig på markederne.

Grækenland gør stresstest ligegyldige

Europæisk stresstest bliver forsinket

Mere fra FinansWatch

Alka tidoblede sit salg på Black Friday

I fredags på den store handelsdag Black Friday lykkedes det Alka at tidoble sit salg. Det skyldtes en godbid til de kunder, som tegnede nye forsikringer hos selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs