FinansWatch

Goldman Sachs-afdeling: Facebook for dyr

Før Goldman Sachs købte sig ind i Facebook, sagde Goldman Sachs nej tak til investeringen - det var simpelthen for dyrt.

Foto: Paul Sakuma

En 20,3 mia. dollar stor investeringsgruppe i Goldman Sachs fik tilbuddet som de første hos det gigantiske finanshus: 450 mio. dollar for at købe mindre end én pct. af Facebook.

Det skriver New York Times' Dealbook, der samtidig vurderer, at handlen vil sætte et prisskilt på 50 mia. dollar på Facebook.

Og det er simpelthen for dyrt for et firma, der sidste år omsatte for lige over 2 mia. - og tjente mere end 400 mio. dollar - lød det fra Goldman Sachs Capital Partners. Gruppen, der hovedsagligt administrer pensionskroner, nationale investeringsfondes indskud og prominente klienter, afviste ifølge New York Times kilder tilbuddet som "for riskikabelt" og "ikke passende for gruppens investeringsprofil."

Capital Partners vurderede samtidig, at Facebook ville være tvunget til at præstere en massiv vækst for at retfærdigøre prisskiltet.

Alligevel valgte Goldman Sachs altså at stå for den 450 mio. dollar store investering - en handel, der nu efterforskes af det amerikanske finanstilsyn, SEC.

Børspoliti gransker Goldmans Facebook-køb

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs