FinansWatch

Saxo Bank: Han vil presse os til forlig

Bedst som julefreden var begyndt at sænke sig i Tuborg Havn, er der igen ballade med en tidligere kunde, der ifølge Saxo Bank kun er ude på at presse banken til forlig.

Foto: KRABBE LARS

Et fogedforbud i Sverige har ikke lukket munden på den tidligere Saxo-Bank-kunde Charbel Nadar, der fortsætter sin kamp mod banken.

Et halvt år efter, at han blev sagsøgt af Saxo Bank for sine påstande om, at banken har snydt ham for 20 millioner, har han netop afleveret et processkrift til retten i Lyngby og optræder på ny i Berlingske Business.

”Baggrunden for fogedforbuddet er, at Charbel Nader åbenlyst forsøger at presse Saxo Bank til et forlig gennem sine udtalelser til pressen og sine mange henvendelser til vores aktionærer og samarbejdspartnere,” siger Bjørn Krog Andersen, chef for Saxo Banks juridiske afdeling, med henvisning til det fogedforbud som Saxo Bank i sidste uge fik nedlagt ved en domstol i Stockholm mod svensk-libanerseren. Et fogedforbud, som man på Berlingske ikke vurderer gælder i Danmark.

Fortsætter sagen

Charbel Nadar er direktør i investeringsfirmaet IM International og mener, at Saxo Bank har snydt med spreadet mellem købs og salgspris, så IM International ikke har fået den lovede pris i sin handle med valuta gennem banken.

”Som vi fortalte, da Finanstilsynets uvildige ekspertundersøgelse blev offentliggjort, så har vi besluttet at fortsætte sagen mod IM International, hvis chef, Charbel Nader, har fremsat grove og urigtige beskyldninger mod Saxo Bank, som vi ikke fortsat kan leve med. Dette er også baggrunden for fogedforbuddet,” siger Bjørn Krog Andersen til FinansWatch.

En uvildig advokat undersøgelse frikendte for nylig Saxo Bank for urent trav, men det har altså ikke været nok til at stoppe Charbel Nader, der over for Berlingske Business gør det klart, at han har nye beviser i sagen. Det tager man med ro i Saxo Bank.

Afventer retssag

”Charbel Nader må nu i retten foran en dommer fremlægge dokumentation for sine urigtige og udokumenterede beskyldninger, og vi ser med sindsro frem til en retssag, hvor vi formentlig ikke er ringere stillet efter at Finanstilsynet har offentliggjort resultatet af sin undersøgelse af Saxo Bank, der også omfattede en del af Charbel Naders anklager,” siger Bjørn Krog Andersen.

"Nu må sagen gå sin gang ved domstolene, hvor en retssag hører hjemme, og vi vil nu koncentrere os om at drive banken til gavn for vores kunder," siger han.

Mundkurv skal stoppe Saxo Bank-kunde

Hvor er Lars Seier og Kim Fournais?

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs