Saxo Bank undrer sig over portugisisk stævning

Saxo Banks juridiske chef mener ikke, der er noget nyt under solen, selvom den tidligere portugisiske partner nu hiver banken i retten.

Bjørn Krog Andersen, juridisk chef hos Saxo Bank, har svært ved at forstå, hvorfor det portugisiske finanshus Fortune vælger at stævne banken.

”Jeg synes, man skal huske, at Finanstilsynet påpegede, at der i ekspertundersøgelsen var taget højde for de instrumenter, som har været repræsenteret i de sager, som har været omtalt i pressen, og de klager, som Finanstilsynet har modtaget fra den tidligere kunde. Derfor undrer jeg mig også over, at den tidligere kunde nu vil bruge penge på en retssag, skriver Bjørn Krog Andersen i en skriftlig kommentar til FinansWatch.

”Som jeg tidligere har sagt, har jeg endnu ikke haft lejlighed til at se stævningen, men har hørt fra vores advokat, at han har fået en kopi. Ifølge ham er der tale om de samme gamle krav, som har været fremme siden oktober 2008 og frem til nu, og de indgik som bekendt som en del af grundlaget for den ekspertanalyse, som konsulentfirmaet Oliver Wyman lavede for Finanstilsynet,” skriver Bjørn Krog Andersen videre.

Ser frem til retssagen

Han gør opmærksom på, at Saxo Bank også selv har anlagt sag mod det portugisiske finanshus, Fortune. Det skete tilbage i juni, hvor banken anlagde anerkendelsessøgsmål mod den tidligere kunde. Det skete ifølge Saxo Banks advokat, John Korsøe Jensen, på grund af de grove og udokumenterede beskyldninger, som Fortune var fremkommet med i de danske medier.

I det hele taget glæder Saxo Bank sig til at få lukket sagerne.

”Det var Finanstilsynets vurdering, at Oliver Wymans ekspertundersøgelse ikke gav grundlag for at foretage sig videre, og det er derfor, jeg har sagt, at vi ser frem til retssagen med sindsro, da vi rigtig gerne vil sætte et punktum i denne sag. Vi er faktisk glade for, at resten af sagen kommer til at foregå i en retssal og ikke i pressen,”skriver Bjørn Krog Andersen til Finanswatch.

Rapport frikender Saxo Bank for urent trav

Hvor er Lars Seier og Kim Fournais?

Portugisere stævner Saxo Bank med krav om 80 mio. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også