Mundkurv skal stoppe Saxo Bank-kunde

Et fogedforbud i Sverige lukker munden på rigmand i celeber banksag. Men gælder det i Danmark?
AF JENS KURT JØRGENSEN, epn.dk

Den svensk-libanesiske forretningsmand Charbel Nader, der gennem det seneste år har rettet hårde beskyldninger imod Saxo Bank efter en række omdiskuterede bankhandler med store tab til følge, har fået et fogedforbud imod sig, så han ikke længere kan udtale sig kritisk om banken.

Det skriver business.dk lørdag.

Baggrunden er, at Saxo Bank er blevet så trætte af Naders anklager om tvivlsomme forretningsmetoder, at banken har stævnet Nader i Sverige.

Og her er det altså lykkedes det banken at få medhold i, at Naders udtalelser er så skadelige for banken, at de ikke må gives videre til offentligheden.

Hvad gælder i Danmark?

”Vi kan ikke leve med at blive ved med at høre på, at Charbel Nader udtaler sig ukorrekt om Saxo Bank. Derfor er vi gået til den svenske ret, hvor vi har fået nedlagt et fogedforbud. Berlingske skal være opmærksom på, at fogedforbuddet også betyder, at avisen ikke længere i god tro kan gengive Charbel Naders udtalelser,” lød det fra bankens juridiske direktør, Bjørn Krogh Andersen, da han udtalte sig i går til Berlingske.

Efterfølgende fik avisen prøvet den påstand af hos sin egen advokat, som afviser, at et svensk fogedforbud har betydning i Danmark.

Charbel Nader fortsætter sagen imod Saxo Bank og vil mandag møde op i retten i Stockholm med krav om at få fogedforbuddet ophævet.

Denne artikel er produceret af finansWatchs samarbejdspartner epn.dk

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også