Nordea holder sig på afstand af magtkamp i Parken

Nordea, der har lånt Parken 1,5 mia. kr., holder sig ude af den magtkamp, der lige nu udspiller sig mellem LD og selskabets jyske storaktionærer.
Foto: FRANDSEN FINN
Foto: FRANDSEN FINN

Storbanken Nordea har lånt Parken Sport & Entertainment 1,5 mia. kr. og er dermed en stor magtfaktor på Øster Alle, hvor der i øjeblikket udspiller sig en offentlig magtkamp mellem selskabets største aktionærer. En offentligt opgør, som Nordea holder sig ude af.

FinansWatch erfarer, at banken ikke er involveret i den verserende strid mellem de to ejer-grupperinger. Da der fortsat ikke er konkrete planer på bestyrelsens bord og dermed ingen forhold, der ændrer på selskabets betalingsevne og strategi, har Nordea tilsyneladende ikke fundet det nødvendigt at diskutere sagen med Parkens ledelse.

I det øjeblik bestyrelsen i Parken eventuelt bliver forelagt et konkret bud på virksomheden, eller på en del af virksomheden, så vil det være naturligt, at bestyrelsen kontakter hovedbankforbindelsen for at høre, hvad den måtte mene. Og skulle det komme dertil, at Arkady Abramovitch formelt afleverer et bud på en aktiepost i Parken, kombineret med en stor kapitaludvidelse, så er det svært at forestille sig, at Nordea vil stritte imod en sådan, da det vil være lig med, at Parken igen høvler af på sin gæld til Nordea.

Café Victor

Balladen bunder i, at det i forrige uge kom frem, at Chelsea-ejeren Roman Abramovitch´ søn Arkady er meget interesseret i at overtage en stor del af LD´s aktiepost i Parken. Efter forhandlinger på et hotel i København en lørdag morgen og formiddag, mellem repræsentanter fra LD på den ene side og den russiske delegation på den anden, så tog dele af selskabet videre på Café Victor for at spise en frokost.

Her blev flere af de kendte ansigter spottet og i ugen efter skrev pressen om den russiske interesse for Parken. Sidenhen er det kommet frem, at der er meget store uenigheder i Parkens ejerkreds omkring, hvordan man skal forholde sig til den russiske interesse. LD er meget interesseret i at gå videre, mens Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, selslanbets to andre store aktionærer, tilsyneladende vender den kolde skulder til russerne.

Nordea har ikke ønsket at kommentere på sit forhold til Parken.

Nordeas mand i Parken under voldsomt pres

Avis: Nordea varmer op til dansk tronskifte

Clausen ny formand for europæiske banker

Analytiker: Nordea-kåring understreger god udvikling

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også