Nordeas mand i Parken under voldsomt pres

Hans Munk Nielsen, der er Nordeas repræsentant i Parken, er kommet ud i et voldsomt stormvejr i forbindelse med den russiske interesse for selskabet.

Da Hans Munk Nielsen, tidligere mangeårig finansdirektør hos TDC, i vinteren 2009 fik et opkald fra Nordea, havde han nok ikke drømt om, hvor kaotisk et hverv det var, han skulle acceptere. Dengang så alt i Parken Sport & Entertainment tilsyneladende fint ud. Der var fortsat sorte tal på de nederste linjer i regnskabet og den store gældspost på 2 mia. kr. så ud som om, at den var under kontrol.

Men det var den ikke, den var for stor i forhold til selskabets indtjeningsevne, og det var bl.a. derfor, at Nordea valgte at få Hans Munk Nielsen ind som deres repræsentant i bestyrelsen, så bankens 2 mia. kr. store udlån ikke for alvor kom i fare.

Sidenhen blev Hans Munk Nielsen valgt som formand for bestyrelsen, da først Flemming Østergaard og sidenhen Lars Johansen forlod formandsposten. Her så det indtil for nylig ud som om, at han havde fået genskabt roen i selskabets bestyrelse efter nogle turbulente måneder i sommers, men så blev LD-direktør Carsten Koch set indtage en frokost på Café Victor i det indre København – og siden er bølgerne igen gået højt om selskabet.

Skal fondsbørsen orienteres?

Konkret er Hans Munk Nielsens navn rodet ind i balladen, fordi der er opstået tvivl om, hvorvidt han varetager alle aktionærers interesse, da han ifølge Jyllands-Posten har afvist den russiske interesse, uden at drøfte et forholdsvist konkret tilbud med den samlede bestyrelse. Ifølge Jyllands-Posten har Munk Nielsen blot vendt henvendelsen med den ene af selskabets stor aktionærer, den jyske milliardær og fabrikant Erik Skjærbæk, som ikke ønskede at vurdere den russiske henvendelse.

Det andet springende punkt er selskabets oplysningsforpligtigelser, hvor det p.t. er uklart, om Hans Munk Nielsen som formand burde have orienteret fondsbørsen om henvendelsen fra den russiske investor. Her handler det om, hvor konkret en henvendelse til et selskab skal være, før man som børsnoteret selskab skal melde det ud – bl.a. fordi der bliver skrevet om det i pressen.

FinansWatch arbejder p.t. på en kommentar fra Nordea, men banken vil højst sandsynligt ikke kommentere sagen og bankens egen rolle, da Nordea normalt ikke kommenterer på enkeltkunde-forhold.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også