Avis: Nordea varmer op til dansk tronskifte

Jyllands-Posten skriver, baseret på anonyme kilder, at Michael Rasmussen er ved at blive kørt i stilling til at afløse Peter Schütze som dansk landechef.
Foto: S¯LBECK CHRISTIAN KLINDT
Foto: S¯LBECK CHRISTIAN KLINDT
Kasper Kronenberg

Ifølge Jyllands-Posten bliver det Michael Rasmussen, der skal afløse Peter Schütze som chef for Nordeas detailbank i Danmark. Avisen henviser til flere anonyme kilder med indgående kendskab til de ledelsesmæssige forhold i Nordea.

Avisen hæfter sig ved, at Peter Schütze, der netop er blevet 62 år, nærmer sig pensionsalderen, ligesom Michael Rasmussen i dag allerede har en magtfuld position i Danmark, da han sidder som chef for Nordeas danske kreditkomité, hvilket betyder, at det reelt er ham, der har den direkte kontakt til en række af bankens største danske kunder.

Aktieanalytiker Christian Hede fra Jyske Bank vurderer, at der på flere måder kan være fornuft og logik i, at et dansk tronskifte er på trapperne. Dels har Schütze en alder der harmonerer fint med bankens tradition for, hvornår direktører går på pension, og dels kunne banken godt bruge en dansk topchef der var mere synlig udadtil – i stil med Peter Straarup fra Danske Bank.

Også på formandsposten skulle der være en udskiftning på vej i Nordea i 2011, skriver Jyllands-Posten. Her skulle den nuværende formand, Hans Dalborg, blive afløst for bordenden af den nuværende næstformand Bjørn Wahlroos, der er topchef hos storaktionæren Sampo fra Finland.

Informationschef i Nordea Danmark Claus Christensen oplyser til Morgenavisen Jyllands-Posten, at banken som udgangspunkt ikke har nogen grænser for, hvor længe en topchef kan blive siddende.

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også