Nordea har øjnene stift rettet mod omkostningerne

Omkostningerne skal fastholdes på et uændret niveau efter 2011, lyder det fra Nordeas topchef Christian Clausen.

Omkostningerne er for alvor kommet under luppen hos den svenske storbank, Nordea, der i dag kom med regnskab for første halvår af 2011.

I 2011 forventes omkostningsvæksten at blive begrænset, hvorefter ambitionen er at fastholde omkostningerne på et uændret niveau, skriver banken i regnskabet.

”Vi forventer, at de bedste banker opnår en egenkapitalforrentning på omkring 15 pct. For at forblive i denne gruppe skal vi øge egenkapitalforrentningen gennem tiltag, der forbedrer omkostnings- og kapitaleffektiviteten, og samtidig fortsætte med at levere vækst i indtægterne,” siger Nordea-topchef Christian Clausen i regnskabet.

Organisationsændring

Han peger på organisationsændringerne som et våben i kampen mod omkostningerne og som en ledetråd i ”rejsen mod Great Nordea”.

”Den nye organisation er nu på plads og vil fra 3. kvartal være afspejlet i regnskabsaflæggelsen. Den sikrer et direkte ansvar og en fokuseret implementering af omkostningstiltagene til efteråret. Planen er at begrænse omkostningsvæksten i 2011 og derefter fastholde omkostningerne på et stort set uændret niveau fremover,” siger han.

De samlede omkostninger steg 1 pct. sammenlignet med kvartalet før til 1.275 mio. euro. Personaleudgifterne faldt til gengæld med 3 pct. til 744 mio. euro.

Omkostningsprocenten var 54, hvilket var en stigning i forhold til kvartalet før og et fald i forhold til samme periode i 2010.

Nordea i Danmark viste gode takter

Nordea fortsat uden forventninger

Regnskab: Nordea forbedrer driftsresultat

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også