Regnskab: Nordea forbedrer driftsresultat

Nordeas driftresultat stiger med 21 pct. i første halvår af 2011. Nedskrivningerne falder som ventet markant. (Opdateret)
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Nordea præsenterer her til morgen et driftresultat for første halvår af 2011, der er 21 pct. bedre sammenlignet med samme periode sidste år.

Samlet set lander banken for første halvår et resultat på 14,6 mia. kr. svarende til 1.952 mio. euro. sammenlignet med 1.608 mio. euro efter første halvår af 2010.

For kvartalet lander det ordinære resultat på 949 mio euro., hvilket er et fald fra 1 mia. euro sammenlignet med forrige kvartal, men en stigning sammenlignet med andet kvartal sidste år, hvor det ordinære resultat endte på 730 mio. euro.

"Den solide fremdrift i forretningen fortsætter. Indtægterne fra kundeområderne steg 5 pct. i kvartalet, og både ordinært og risikojusteret resultat er højere end sidste år. Nedskrivninger på udlån ligger på det laveste niveau siden 2008, og kreditkvaliteten forbedres fortsat," siger Nordea-CEO, Christian Clausen, i en meddelelse.

Faldende nedskrivninger

Nedskrivningerne på udlån er i andet kvartal af 2011 118 mio. euro, hvilket er en væsentlig forbedring sammenlignet med 2. kvartal sidste år, hvor nedskrivningerne var 245 mio. euro.

Nettorenteindtægterne lander på 1,3 mia. euro, hvilket er en smule under forventningerne, men dog bedre end sidste år, hvor nettorenteindtægterne i andet kvartal landede på 1,2 mia. euro.

Driftsindtægterne lander i andet kvartal på 2,3 mia. euro., hvilket er et fald på 7 pct. fra 2,5 mia. euro kvartalet før, men en stigning fra på 9 pct. sammenlignet med samme kvartal året før.

Nye kunder har været med til at øge indlånet med 3 pct., hvilket reducerer behovet for funding, skriver banken.

Antallet af fordel+ og private banking-kunder steg i første halvår af 2011 med 183.000 eller 6 pct.

Fokus på lønsomhed

Christian Clausen fastslår desuden, at lønsomheden vil være altafgørende i fremtiden.

"Lønsomhed vil være afgørende for at fastholde en høj rating, lave fundingomkostninger og fleksibilitet i vores kapitalgrundlag. God lønsomhed er derfor en forudsætning for, at vi kan blive ved med at skabe langsigtede positive kundeoplevelser med stabilitet og konkurrencedygtige produkter," siger han i meddelelsen.

"Vi er ved at færdiggøre planer for gradvist at begrænse omkostningsvæksten i sidste del af 2011, og derefter forventer vi stort set uændrede omkostninger fremover," siger han.

På storbankens bundlinje landede på 700 mio. euro, hvilket ifølge Ritzau er en smule under analytikernes forventninger og 6 pct. lavere end kvartalet før, men dog bedre end andet kvartal sidste år, hvor banken landede 539 mio. euro.

Der er ingen forventinger til hele 2011 i det netop offentliggjorte regnskab.

Opdateret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også