FinansWatch

Nordea fortsat uden forventninger

Nordea offentliggør fortsat ikke forventninger til 2011. Det fremgår af bankens regnskab for andet kvartal.

Foto: /ritzau/Torben Stroyer

I regnskabet udtaler koncernchef Christian Clausen, at der er et solidt fundament for at Nordea når en egenkapitalforrentning på ca. 15 pct. - hvilket ville sætte banken på niveau med de bedste europæiske konkurrenter.

Det fremgår dog ikke, hvornår målet skal opnås. For andet kvartal af 2011 var egenkapitalforrentningen på 11,5 pct., et lille fald fra de 12,0 pct. opnået i årets første tre måneder, men en mærkbar stigning set mod 9,5 pct. i andet kvartal fa 2010.

Samtidig fremgår det af kvartalsregnskabet, at efteråret vil byde på nye planer for at begrænse omkostningsvæksten og derefter fastholde omkostningerne stort set uændrede fremover.

"Vi vil fortsætte med at fokusere på effektiviteten i værdikæderne og på at hjælpe kunderne med at finde effektive løsninger i "det nye normale". Omkostnings- og kapitaleffektivitet vil være vores ledetråd på næste del af rejsen mod Great Nordea," skriver Christian Clausen i kvartalsregnskabet.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs