FinansWatch

Nordea i Danmark viste gode takter

Der var fremgang at mærke både på toplinjen og bundlinjen i andet kvartal af 2011 for Nordeas danske forretninger, set i forhold til samme kvartal året før.

Det ordinære resultat steg til 170 mio. euro. De samlede indtægter var 524 mio. euro. Det fremgår af tirsdag morgens kvartalsregnskab. I samme kvartal af 2010 lød de poster på henholdsvis 109 mio. euro og 506 mio. euro.

Nedskrivningerne på udlån faldt samtidig til 74 mio. euro set mod 137 mio. euro på samme post året før. Det var samtidig også det bedste kvartal på den post siden tredje kvartal af 2008 - inden finanskrisen raserede bankverdenen.

Af kvartalsregnskabet fremgår det, at Nordea ser fortsat moderate økonomiske udsigter og hård konkurrence på det danske marked, ikke mindst i den øverste del af erhvervssegmentet. Det samlede indlån fra erhvervskunder faldt til 11,9 mia. euro ved udgangen af juni, hvilket var 10 pct. lavere end ved samme tid året før.

Derimod havde banken held til at kapre 3600 nye kunder inden for fordel+ og private banking, og det samlede private indlån steg til 24,1 mia. euro, 3 pct. bedre end året før.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs