Analytiker: Godt at se fokus på omkostninger

Selv om Nordea præsenterede et regnskab for andet kvartal af 2011, der viste faldende indtægter og resultat, er der alligevel lidt godt nyt at hente på udgiftssiden.
RITZAU FINANS

Et stigende fokus på udgifter har nemlig ført til, at den post kun voksede minimalt i forhold til årets første kvartal.

"Det er lykkedes at holde omkostningerne næsten flade, og jeg hæfter mig positivt ved, at de vil have fokus på det, efter at de har været stigende. Det vil de arbejde med og udnytte kapitalen bedre," siger analytiker Mads Thinggaard fra Nykredit til Ritzau Finans.

I alt landede driftsudgifterne for Nordea-koncernen på 1275 mio. euro i andet kvartal, hvor de i samme periode af 2010 var på 1265 mio. euro.

Personaleudgifterne viste endda et fald på 3 pct. i kvartalet til 744 mio. euro mod 768 mio. euro året før, selv om antallet af medarbejdere ved udgangen af kvartalet faktisk steg en anelse, fra 34.138 euro til 34.169 euro.

Gode nedskrivningsnyheder

Samtidig var der gode nyheder på nedskrivningssiden. I alt nedskrev Nordea 118 mio. euro på udlån, det laveste kvartalsbeløb siden kriseåret 2008.

"Nedskrivningerne er rigtigt lave og noget lavere end forventet. Der ser ud til at være en forbedring i SME-segmentet (små og mellemstore virksomheder, red.), og det kan love godt," siger Mads Thinggaard.

Til gengæld skuffede Nordea lidt på indtægtssiden, hvor renteindtægterne viste minimal vækst i forhold til første kvartal, og driftsindtægterne faldt.

Den skuffelse, kombineret med det generelle pres på de europæiske banker på grund af gældskrisen i flere EU-lande, gør det alligevel svært at forestille sig store fremskridt for bankens aktiekurs, forudser Nykredit-analytikeren.

Nordea-aktien lukkede mandag i 50,40 kr., den laveste kurs siden juni sidste år.

(Ritzau Finans)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også