FinansWatch

Wahlroos bliver ny Nordea-formand

Nordeas farverige næstformand, Björn Wahlroos, foreslås som ny formand for Nordea efter Hans Dalborg og vælges efter planen 24 marts. (Opdateret 11.59)

Foto: Per Myrehed

Som FinansWatch kunne berette i går, peger Nordea nomneringskomitee på den farverige finne Björn Wahlroos som ny formand for Nordea. Han afløser den nuværende formand, Hans Dalborg, der i går meddelte, at han ikke genopstiller.

”Jeg er beæret over nomineringen, men vil afvente beslutningen ved generalforsamlingen, før jeg vil komme med flere kommentarer,” siger Wahlroos i en pressemeddelelse. Nordea holder generalforsamling 24 marts.

Formand for nomineringskomiteen, Torbjörn Magnusson, er glad for, at Wahlroos har sagt ja til at blive indstillet.

”Jeg er glad for, at Björn Wahlroos har accepteret nomineringen. Hans erfaring som næstformand i Nordea og stærke professionelle kompetencer vil sikre kontinuitet og være værdifuld for Nordeas udvikling”, siger han i pressemeddelelsen.

Ud over at være næstformand for Nordea, er Björn Wahlroos formand for den finske forsikringsgigant Sampo, der blandt andet ejer forsikringselskabet If, hvor Torbjörn Magnusson er topchef.

Torbjörn Magnusson afviser at uddybe over for FinansWatch, hvordan nomineringsudvalget kom frem til, at Wahlroos er den bedste formand fremadretet for Nordea.

Men var der andre kandidater til formandsposten end Wahlroos?

"Det kan jeg ikke kommentere"

Var der så enighed hele vejen rundt, at Wahlroos skulle være formand?

"Det var et problemfrit samarbejde i udvalget. Udvalget mener, at Wahlroos er et oplagt valg som ny formand," siger Torbjörn Magnusson til FinansWatch.

FinansWatch har lavet et portræt af Björn Wahlroos, som du kan læse her.

Her er Nordeas nye kaptajn

Du kan også nøjes med fem friske citater fra den farverige rigmand:

Fem friske citater fra Nordeas formands-favorit

Eller høre hvordan analytikerne vurderer den nye formad for Nordea:

Stærk og flyvsk formands-favorit

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs