Fem friske citater fra Nordeas formands-favorit

Björn Wahlross er en dybt respekteret erhvervsmand i toppen af den finansielle sektor i Norden. Men han er også berygtet for sine ikke altid politisk korrekte udtalelser.

Der findes den gamle skole af erhvervsledere, der foretrækker et ”ingen kommentarer”, når journalister stiller spørgsmål omkring ledelse, strategi, et regnskab – eller måske endnu farligere, et spørgsmål der hører hjemme i den private boldgade.

Og så er der en helt anden type af erhvervsledere, der hellere end gerne kommunikerer med pressen. Det kunne være en Flemming Østergaard i sine velmagtsdage i Parken, eller måske en Asger Aamund fra Bavarian Nordic, der i øvrigt gerne udtaler sig om meget andet end sine egne virksomheder.

I den sidste kategori finder man også Björn Wahlross, den nuværende topchef hos finske Sampo, som er favorit til at blive ny formand for Nordea, hvor Sampo i øvrigt er storaktionær.

Her kommer fem eksempler på, at Wahlroos ikke er bange for at udtale sig om diverse ting – bl.a. får Peter Straarup og Danske Bank nogle kommentarer med på vejen man sjældent ser blandt kolleger i den finansielle sektor.

”Vi solgte Sampo Bank til Danske Bank til en pris, der var tre en halv gang højere end den indre værdi. Efterfølgende købte vi Nordea-aktier til cirka en gang indre værdi - behøver jeg sige mere”.

Berlingske Tidende 19/12 2010.

”Danmark synes at have større problemer end de andre nordiske lande. I det tilfælde har Danske Bank et problem…Bare se på Nordea i dag -vi havde ret. Nordea er den bank, der har gjort det bedst i denne krise. Se bare på aktiekursen. Handelsbanken er måske tæt på, men jeg tror, at Nordea er en langt bedre bank”.

Björn Wahlroos argumenterer for, hvorfor han ikke vil røre ved Danske Bank-aktien men foretrækker Nordea.

Jyllands-Posten 15/4 2009

»Danske Bank bruger dobbelte navne i både Sverige og Norge. Når vi ser på situationen i Finland, ville det være at foretrække, hvis de brugte Danske Bank mere og Sampo Bank mindre. Det er dog ikke af stor betydning for os”.

Björn Wahlross sender en stikpille til Danske bank der mistede små 30.000 kunder som følge af IT-problemer hos finske Sampo Bank, som man købte af Sampo Group, hvor Björn Wahlroos er formand.

Jyllands-Posten 19/8 2008

”Vores køb af forsikringsselskabet If er den bedste handel, der er gennemført i Norden. Vi købt et skandaløst vanrøgtet selskab, men vi har fået skik på det nu”.

Berlingske Tidende 24/11 2006

”Det er ikke så underligt, at udsigterne for finsk økonomi er så dystre. Se blot, hvordan de ser ud, de der leder landet”.

Björn Wahlroos i en tale i slutningen af 1980erne, hvor den unge bankmand Björn Wahlroos sendte denne svada afsted fra talerstolen ved et arrangement, hvor der var mange magtfulde personer tilstede.

Berlingske Tidende 24/11 2006.

”Det er forfærdelig trist, at det kun er formuen, som går i arv og ikke hjernen”.

Björn Wahlroos´ far til en avis dagen efter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også