FinansWatch

Ny Nordea-formand lader vente på sig

I går meddelte formand Hans Dalborg sin afgang og investorerne ventede på en meddelelse om, at Björn Wahlroos ville blive indstillet som afløser. Men den meddelelse kom bare aldrig. Møde i nomineringsudvalget i går aftes. (Opdateret 09.14)

Hvorfor stod Nordea ikke klar med navnet på en ny bestyrelsesformand, da Hans Dalborg i går annoncerede sin afgang?

Normalt er den slags koordineret ned til mindste detalje, at når en bestyrelsesformand meddeler sin afgang, ja så sætter bestyrelsen prompte gang i det nødvendige arbejde, således at man samtidig med meddelelsen om en formands afgang kan fortælle, hvem bestyrelsen indstiller som afløser på posten. Det skete bare ikke i går i Nordeas hovedsæde i Stockholm.

Ifølge FinansWatch´s oplysninger var der i går aftes møde i Stockholm i Nordeas nomineringskomité, som er det formelle organ under bestyrelsen, der skal udpege bestyrelsens bud på en ny formand. I komitéen sidder repræsentanter for bankens fire største aktionærer. Formand for udvalget er Torbjörn Magnusson, som er adm. direktør for forsikringsselskabet if. Han sidder på et mandat fra Sampo – der er største aktionær i Nordea. Kristina Ekengren er den svenske stats repræsentant, Mogens Hugo sidder der som formand for Nordea-fonden, Annika Andersson repræsenterer Fjärde AP-fonden, mens også Hans Dalborg selv sidder med omkring bordet.

Det er aktiemarkedets klare forventning, at det bliver den nuværende næstformand i bestyrelsen, Björn Wahlross, der skal afløse Hans Dalborg på formandsposten.

FinansWatch har forgæves forsøgt at træffe formanden Torbjörn Magnusson for en kommentar i relation til arbejdet med at få peget på en afløser for Dalborg. Redaktionen har nu sendt en mail til Magnussons sekretær med spørgsmål, som vi håber bliver besvaret meget snart.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs