Nordea-formand træder tilbage

Nordeas bestyrelsesformand Hans Dalborg stopper som formand.

Nordeas bestyrelsesformand Hans Dalborg genopstiller ikke, når hans formandsperiode udløber på generalforsamlingen 24. marts. Det oplyser Nordea i en meddelelse. Dermed er der lagt op til udskiftning på en af de højeste positioner i den nordiske finansverden.

”Det er den rette tid for mig og min familie og et godt tidspunkt for banken,” lyder det i meddelelsen..

Nordea har endnu ikke medlt ud, hvem man indstiller til Hans Dalborgs afløser. En nomineringskomitee skal inden generalforsamlingen 24 marts 2011 nominere en ny formand, som herefter kan vælges på generalforsamlingen.

Wahlroos favorit

Næstformand i bestyrelsen er den farverige storaktionær, rigmand og formand for Sampos bestyrelse, Björn Wahlroos. Han er blandt iagttagere favorit til at overtage formandsposten, selv om han også deler vandene i den nordiske finansverden.

Stærk og flyvsk formands-favorit

Sampo har over de seneste fem år øget sin ejerandel i Nordea til 20,6 pct. Den svenske stat ejer 19,9 pct. af Nordea.

Mens nomineringskomiteen gør klar til efterfølgeren, glæder Hans Dalborg sig til en ny tilværelse.

”Nu vil jeg få mere tid til min familie – min kone, mit barn og mit barnebarn – og for mine interesser, kultur, rejser og friluftsliv, mens kræfterne er intakte,” lyder det fra Dalborg, der fylder 70 til næste år.

Stor ekspansion

Hans Dalborg blev CEO for Nordbanken i 1991 og havde efterfølgende en central rolle i den store fusion mellem ved årtusindeskiftet mellem Nordbanken I Sverige, Merita Bank i Finland, Unibank i Denmark og Christiania Bank og Kreditkasse i Norway - dag kendt som Nordea.

Efter fusionen var Hans Dalborg næstformand i bestyrelsen for i 2002 at blive valgt som formand. Siden han blev formand har Nordea desuden ekspanderet i Polen, Baltikum og Rusland.

Stærk og flyvsk formands-favorit

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også