FinansWatch

Jyske Bank oplever flere private problemkunder

Privatkunder står for stigende nedskrivninger hos Jyske Bank, men det er ikke alarmerende, lyder det fra ordførende direktør Anders Dam.

De private kunder i Jyske Bank tegner sig for en langt større del af bankens nedskrivninger end tidligere.

Det viser bankens regnskab for tredje kvartal, der blev offentliggjort her til morgen.

I årets første tre kvartaler er nedskrivningerne for de private, individuelt vurderede således steget fra 101 mio. kr. sidste år til 243 mio. kr. i år, mens de gruppevise nedskrivninger for private er steget fra 10 til 30 mio. kr.

Anden bølge

”Hvor de private sidste år udgjorde i underkanten af 10 pct. af vores nedskrivninger, så udgør de nu 25 pct. Det er det, der sker under en lavkunjuntur af den længde her,” siger Anders Dam til FinansWatch.

”De første, der bliver ramt, er de svageste virksomheder, i anden bølge rammes de private. De har kunnet holde ud et langt stykke pga. den lave rente og de skattelettelser, der har været givet, men nu begynder de svageste at volde os lidt problemer,” siger Anders Dam, der dog ikke ser alarmklokkerne ringe.

”Det er ikke noget alarmerende, men det er da en ændring,” siger han.

Udviklingen i forhold til nedskrivningerne på de private afhænger helt af, hvornår der igen kommer gang i samfundshjulene.

”Jo længere lavkonjunkturen trækker ud, desto mere vil vi se de private komme til at bidrage til nedskrivningsbehovet, for mange af de virksomheder, der er tilbage, har tilpasset sig,” siger han. '

Regnskab: Lavere resultat hos Jyske Bank 

Jyske Bank: Hedge-sag skal i højesteret

Jyske Bank taber stort på obligationer

Banksektoren betaler 500 mio. kr. til hemmelig Max-medgift

Dam: Behersket optimist når man ser frem

Anders Dam er ikke tilfreds med resultatet

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs