FinansWatch

Dam: Behersket optimist når man ser frem

Dagens regnskab fra Jyske Bank skuffer ordførende direktør Anders Dam, men ser man frem, er han behersket optimist. (Opdateret 9.39)

Foto: BROHUS ANDERS

Man må kigge frem, hvis man vil finde optimismen.

Dagens kvartalsregnskab fra Jyske Bank skuffede både analytikerne og direktøren selv.

Men ser man frem, er der grund til optimisme, lyder det fra Anders Dam, ordførende direktør i Jyske Bank.

”Når jeg ser fremad, er jeg, på trods af samfundskonjunkturerne, en behersket optimist i forhold til Jyske Banks egen udvikling,” siger han til FinansWatch umiddelbart efter offentliggørelsen af regnskabet.

"Det er, fordi vi har de økonomiske kræfter til at lave tilkøb, og dermed kan vi få vores toplinje til at vokse, og det er, fordi vi har lavet en masse omkostningsmæssige tiltag, hvor man vil se den fulde effekt i 2013," siger Anders Dam med henvisning til den spareplan, som banken for kort tid siden offentliggjorde, de to opkøb, banken har foretaget, samt konverteringen af bankens it-systemer.

”Jeg regner med, at med de tiltag, vi har lavet, vil vi ændre vores bundlinje med 5-600 mio. kr. fra 2013,” siger Anders Dam, der ikke lader sig gå på af, at han endnu en gang ikke har kunnet levet op til analytikernes forventning.

"Med al respekt, jeg kan ikke rende og styre tingene efter hvad, de forventer. Vi gør det så godt, vi kan, under de markedsforhold, der er. Vi tager de nedskrivninger, der skal tages, og vi tager de udgifter, der er på kursreguleringer, og det er det, der munder ud i det her resultat," siger han, og understreger, at man i banken gør det bedste, man kan.

"Jeg kan love en ting – til analytikere og aktionærer: Vi gør, hvad vi kan for at genskabe Jyske Banks rentabilitet."

Hvornår sker det?

"Jeg håber og tror, medmindre verden falder fuldstændig sammen, at vi har genskabt rentabiliteten i løbet af 2013. Jeg håber, vi begynder at se en vending i 2012, der har fuld gennemslag i 2013. Det er klart, at der kan komme en masse kursreguleringer, men i forhold til den basale indtjening, vores toplinje og omkostninger – det vi selv kan styre – der er jeg behersket optimist," siger han.

I regnskabet står der, at man vil bestræbe sig på, at iværksætte flere tiltag. Hvad det mere konkret betyder, vil Anders Dam dog ikke løfte sløret for.

”Det vil vi ikke sige noget om endnu, vi vil bare sige, at vi arbejder. Vi arbejder på at forbedre vores toplinje.”

Er det opkøb, der er på tale?

”Vi udelukker ikke noget.”

Men der er ikke noget i kikkerten lige nu?

”Nej, ikke lige nu. Men vi arbejder på tingene. Vi undersøger og forbereder os.”

(Opdateret 9.39)

Anders Dam er ikke tilfreds med resultatet 

Regnskab: Lavere resultat hos Jyske Bank

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs