FinansWatch

Jyske Bank taber stort på obligationer

En nedskrivning af obligationsbeholdning betyder et tab på tocifret millionbeløb til Jyske Bank

Jyske Bank har måttet nedskrive 57 mio. kr. på værdien af bankens obligationsbeholdning. Det fremgår af noterne til bankens regnskab for årets første ni måneder. I alt er bankens kursreguleringer negative med 70 mio. kr. i perioden.

Jyske Bank har en beholdning af græske statsobligationer. I sommer oplyste ordførende direktør Anders Dam, at beholdningen på det tidspunkt løb op i

omkring 500 mio. kr. Obligationerne er en del af den såkaldte "hold-til-udløb"-portefølje. Den er på i alt 12,1 mia. kr., og er fortsat domineret af kreditsikre papirer, skriver banken.

"Ved udgangen af tredje kvartal er markedsværdien 53 mio. kr. mindre end den markedsmæssige værdi," konstaterer Jyske Bank om obligationsporteføljen "hold-til-udløb".

Som indehaver af græske statsobligationer kan Jyske Bank blive tvunget til at tage en del af tabet i forbindelse med den græske redningsplan, hvor EU-landene har tænkt sig at lade de private investorer tage en del af tabet. Private tab på mellem 40 og 60 pct. bliver diskuteret i øjeblikket.

(Ritzau Finans)

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs