FinansWatch

Dam: Tre gode ting i regnskabet

Jyske Banks regnskab skuffede i forhold til analytikernes forventninger, men der er positive ting i regnskabet, lyder det fra ordførende direktør i Jyske Bank Anders Dam.

Jyske Bank havde ikke på forhold udstedt forventninger forud for dagens regnskab. Men det havde analytikerne, og de blev voldsomt skuffede, da de her til morgen kunne se tallene.

Resultatet før skat endte efter andet kvartal på 118 mio. kr. Her havde analytikerne ventet 361, og mens analytikerne havde forventet nedskrivninger for 265 kroner, måtte banken nedskrive for 370 mio. kr.

Men regnskabet fortjener, at man går et spadestik dybere, lyder det – måske knapt så overraskende – fra bankens ordførende direktør, Anders Dam, der blandt andet peger på førtidsindfrielsen af et obligationslån som en post, der koster banken.

Spadestik dybere

”Jeg kan ikke løbe fra, at bundlinjen er 80 mio. kr. lavere end sidste år, men jeg synes, at regnskabet fortjener, at man går et par skadestik dybere,” siger han.

”Sidste år tjente vi 625 mio. kr. før vores betalinger til Bankpakke I. I år har vi valgt at indfri det dyreste obligationslån, vi havde, og det koster 52 mio. kr. Til gengæld sparer vi nogle og 60 mio. kr. fremadrettet i løbet af de næste 10 år. Hvis vi ikke havde gjort det, havde vi nøjagtigt det samme resultat som sidste år, før udgifter til bankpakker,” siger Anders Dam.

I første halvår af i år tjente banken således 574 mio. kr.

Bankdirektøren peger samtidig på, at bankens udgifter til krakkede banker er steget.

Betaler mere

”Vi betaler relativt mere, når andre går ned, end vi gjorde under Bankpakke I. Der betalte vi 5,21 pct. af udgifterne, nu betaler vi 7,12 pct. Det er en kombination af, at der er blevet færre til at betale, men også at vores markedsandele formentligt er gået op,” siger Anders Dam.

Han betegner begge ting som trælse i forhold til dagens regnskab.

”Det ene har vi selv udløst, men det ændrer jo ikke på den underliggende indtjeningskraft i banken,” siger han.

Endelig peger bankdirektøren på, at Jyske Bank tager markedsandele.

”Det tyder alt på, at vi gør. Det kan vi også se på kunde-inflow og på udlånstatistikker,” siger Anders Dam.

Udlånet steg til 115,6 mio. kr. i andet kvartal i år fra 112,2 mio. kr. sidste år. Samme udvikling tog indlånet, der steg fra 113,0 mio. kr. sidste år til 116,3 mio. kr. i år.

Panderynker hos Anders Dam

Førtidsindfrielse belaster Jyskes halvår med 52 mio. kr.

Dam: Stor kundetilgang viser positiv udvikling

Regnskab: Jyske Bank lander lavere resultat end ventet

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs