FinansWatch

Dam: Stor kundetilgang viser positiv udvikling

Jyske Bank ordførende direktør Anders Dam er godt tilfreds med kundetilgangen i bankens første halvår.

Det skriver han i en kommentar der fulgte med regnskabet mandag morgen.

"Første halvår har på mange måder været præget af stor aktivitet i hele koncernen. Vi oplever en stor tilgang af både privat- og erhvervskunder. Kundetilgangen understøtter en positiv udvikling i forretningsomfanget i en situation, hvor konjunkturerne er svage," skriver Anders Dam.

Jyske Bank oplever dog en kursregulering på 340 mio. kr. mindre end i samme periode sidste år, hvilket for 52 mio. kr. vedkommende skyldes førtidsindfrielse af et ansvarligt lån.

"Dansk økonomi har i første halvår været svagere end forventet, hvorfor nedskrivninger på udlån mv. stiger i 2. kvartal. Det er dog tilfredsstillende, at nedskrivninger på udlån mv. i første halvår viser et fald på knap 40 pct. eller 370 mio. kr. i forhold til samme periode i 2010," skriver Anders Dam.

Jyske Bank har på lige fod med de største banker i Europa deltaget i den fælleseuropæiske stresstest. Jyske Bank opnåede en placering som nummer 7 af 90 deltagende banker.

"Stresstestens resultat viser, at Jyske Bank har solide og fuldt ud betryggende kapitalforhold og -struktur at stå imod med, hvis tilbageslag i konjunkturerne skulle indtræffe," vurderer Anders Dam.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs