FinansWatch

Dam: Stor kundetilgang viser positiv udvikling

Jyske Bank ordførende direktør Anders Dam er godt tilfreds med kundetilgangen i bankens første halvår.

Det skriver han i en kommentar der fulgte med regnskabet mandag morgen.

"Første halvår har på mange måder været præget af stor aktivitet i hele koncernen. Vi oplever en stor tilgang af både privat- og erhvervskunder. Kundetilgangen understøtter en positiv udvikling i forretningsomfanget i en situation, hvor konjunkturerne er svage," skriver Anders Dam.

Jyske Bank oplever dog en kursregulering på 340 mio. kr. mindre end i samme periode sidste år, hvilket for 52 mio. kr. vedkommende skyldes førtidsindfrielse af et ansvarligt lån.

"Dansk økonomi har i første halvår været svagere end forventet, hvorfor nedskrivninger på udlån mv. stiger i 2. kvartal. Det er dog tilfredsstillende, at nedskrivninger på udlån mv. i første halvår viser et fald på knap 40 pct. eller 370 mio. kr. i forhold til samme periode i 2010," skriver Anders Dam.

Jyske Bank har på lige fod med de største banker i Europa deltaget i den fælleseuropæiske stresstest. Jyske Bank opnåede en placering som nummer 7 af 90 deltagende banker.

"Stresstestens resultat viser, at Jyske Bank har solide og fuldt ud betryggende kapitalforhold og -struktur at stå imod med, hvis tilbageslag i konjunkturerne skulle indtræffe," vurderer Anders Dam.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs