Førtidsindfrielse belaster Jyskes halvår med 52 mio. kr.

En kraftig forværring af kursreguleringerne, herunder som følge af udgifter i forbindelse med førtidsindfrielse af ansvarlig lånekapital, er blandt årsagerne til, at Jyske Banks halvårsregnskab lander på den forkerte side af konsensus.
RITZAU FINANS

Jyske Bank forklarer, at kursreguleringer på valuta og obligationer er negativt påvirket af uroen på de finansielle markeder, men også, at de er påvirket af førtidsindfrielse af ansvarlig lånekapital i form af et 7 pct. obligationslån med nominel værdi på 25 mio. euro og med kontraktuel udløb i 2024.

Førtidsindfrielsen af den ansvarlige lånekapital og tilhørende renteafdækningsforretning udløser et kurstab under basisindtjeningen på 52 mio. kr. i første halvår af 2011, mens den isoleret giver en rentebesparelse på 6,5 mio. kr. om året eller 65 mio. kr. over den oprindelig forventede løbetid.

"Første halvår har på mange måder været præget af stor aktivitet i hele koncernen. Vi oplever en stor tilgang af både privat- og erhvervskunder. Kundetilgangen understøtter en positiv udvikling i forretningsomfanget i en situation, hvor konjunkturerne er svage. Det er også positivt, at periodens netto rente- og gebyrindtægter fastholdes på et uændret niveau sammenholdt med første halvår 2010," udtaler ordførende direktør, Anders Dam, i halvårsregnskabet og fortsætter:

"Desværre er kursreguleringerne 340 mio. kr. mindre end i samme periode sidste år, hvilket for 52 mio. kr. vedkommende skyldes førtidsindfrielse af et ansvarligt lån."

Af Jyske Banks koncernopstilling fremgår det, at bankens kursreguleringer var positive med beskedne 13 mio. kr. for de første seks måneder af 2011 mod 353 mio. kr. i samme periode sidste år.

(Ritzau Finans)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også