FinansWatch

Danske kaldt til samtale hos EU's banktilsyn

Danske Bank lå med den mest lempelige risikovurdering på store erhvervsvirksomheder i en tvær-europæisk analyse. Det fik EBA til at kalde banken til samtale.

Det er ikke kun sammenlignet med nordiske og andre danske banker, at Danske ligger med betydeligt lavere risikovægte end andre.

Også i det større europæiske perspektiv ligger Danske Bank klart som en af de mest lempelige banker, når det gælder om at vurdere den risiko som store erhvervsvirksomheder udgør.

Outlier

Det skriver Finanstilsynet i den afgørelse, der har ført til de mange påbud til Danske Bank. Tilsynet fortæller at Danske har leveret data til en analyse af 'low default'-porteføljer - altså kundegrupper med meget lave konkursrater, som omfatter stater, institutter samt store erhvervsvirksomheder.

"Overordnet set viser resultaterne af denne analyse, at banken er en outlier både for så vidt angår store erhvervsvirksomheder og institutter ... På baggrund af de foreløbige resultater blev banken udvalgt til at deltage i et interview hos EBA. Dette interview fandt sted d. 24. april 2013."

 

Mere:

Danske: Anke kan tage op til et år - og udskyder ikke henrettelsen 

Koldings store mål er kommet længere væk

Ramlau: Beslutning om mulig anke inden for 1-2 uger

Sydbank: Nye krav til Danske vil gøre det dyrere at drive bank

Nordea: Danske Bank skal polstre sig på ny

Ramlau: Det er dyrt at være bank i Danmark

Tilsynsbesøg skærer 2,5 procentpoint af Danske Banks solvens 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs