FinansWatch

Ramlau: Det er dyrt at være bank i Danmark

CFO i Danske Bank, Henrik Ramlau-Hansen, mener, at det seneste påbud fra Finanstilsynet, og de medfølgende konsekvenser, er et eksempel, på hvor dyrt det er at drive pengeinstitut i Danmark. (Opdateret)

Foto: Ricky John Molloy

Danske Bank er uenig med Finanstilsynet i dens beslutning om, at Danske Banks risikovægtede aktiver skal løftes med ca. 100 mia. kr. – en beslutning der samtidig betyder, at kapitalkravene til banken løftes med cirka 15 mia. kr.

”Man kan sige at på den korte bane, i morgen og i overmorgen, der betyder det ikke noget, men på længere sigt, det er det dyrere for os at drive bank i Danmark. Der har været en diskussion i noget tid om de her ting, og nu er der så truffet en beslutning. Vi er ikke enige, men sådan er det,” siger Danske Banks kassemester til FinansWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Bankerne trækker sig mere og mere fra drilling og olie

For selskaber som Odfjell Drilling er det blevet en krævende opgave at overtale bankerne til at komme med ny finansiering. Bankerne fortsætter med at trække sig fra oliesegmentet, da "mange selskaber fortsat er i en udfordrende situation," siger Nordea-chef.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs