FinansWatch

Nordea: Danske Bank skal polstre sig på ny

Efter påbud fra Finanstilsynet må Danske Bank bliver Danske Banks solvensprocent sænket med 2,5 procentpoint. Konkurrenten Nordea vurderer, at Danske Bank må øge solvensoverdækning.

Nordea ser ikke lige så lyst på Danske Bank-aktien efter påbud fra Finanstilsynet. Danske Bank offentliggjorde sent mandag, at banken har fået fire påbud fra Finanstilsynet, som tilsammen sænker solvensen med 2,5 procentpoint.

"Nordea Markets nedjusterer her til morgen anbefalingen af Danske Bank (+0,5%) til Hold fra Køb og kursmålet til DKK 115 fra DKK 130. Det sker, efter at Danske Bank i går efter lukketid kunne fortælle, at Finanstilsynet ikke mener, at banken polstrer sig godt nok. Det betyder, at Danske Bank skal polstre sig yderligere, hvilket kan risikere at mindske udbyttepo tentialet de kommende år. Vi anbefaler derfor at tage gevinsten hjem i Danske Bank," skriver Nordea Investment Strategy i sin morgenrapport.

Danske Bank sagde selv mandag, at man ikke forventer at skulle hente ny kapital som følge af påbuddene, lige som man ikke regner med, at det vil påvirke bankens rating negativt. Danske Bank forventer stadig at tilbagebetale sine statshybridder.

Danske Bank åbner 7,3 pct. nede i handlen på fondsbørsen.

Ramlau: Det er dyrt at være bank i Danmark

Tilsynsbesøg skærer 2,5 procentpoint af Danske Banks solvens 

Mere fra FinansWatch

Bankerne trækker sig mere og mere fra drilling og olie

For selskaber som Odfjell Drilling er det blevet en krævende opgave at overtale bankerne til at komme med ny finansiering. Bankerne fortsætter med at trække sig fra oliesegmentet, da "mange selskaber fortsat er i en udfordrende situation," siger Nordea-chef.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs