FinansWatch

Sydbank: Nye krav til Danske vil gøre det dyrere at drive bank

Investorerne reagerer kraftigt på meldingen om, at Finanstilsynet har givet Danske Bank påbud i forhold til bankens interne metode til vurdering af kapitaldækningsmål og solvens. Meldingen er overraskende, og den kommer på et tidspunkt, hvor investeringscasen går på en gradvis bedring af indtjeningen i banken.

"Det gør det alt andet lige dyrere at drive bank, da der påkræves mere kapital med Finanstilsynets påbud, og så var det måske heller ikke lige det, investorerne havde håbet på," siger analysechef i Sydbank, Bjørn Schwarz, til Ritzau Finans.

Danske Bank falder fra morgenstunden tirsdag med 6,6 pct. til 104,3 kr.

"Det, som har været casen i Danske Bank, har jo været en stadig forbedring af lønsomheden og indtjeningen over de kommende kvartaler, som på sigt giver mulighed for, at banken kan øge udlodningen til aktionærerne. Det, at man nu skal til at holde mere kapital, er ikke lige den nyhed, som investorerne havde håbet på her på den korte bane. Det er også i det lys, kursreaktionen skal ses," siger Bjørn Schwarz.

Som konsekvens af påbuddene skønnes kapitalkravet (søjle I-kravet) at stige 8 mia. kr. fra 64 mia. kr. til 72 mia. kr. opgjort pr. 31. marts, meddelte Danske Bank sent mandag aften.

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

Bankerne trækker sig mere og mere fra drilling og olie

For selskaber som Odfjell Drilling er det blevet en krævende opgave at overtale bankerne til at komme med ny finansiering. Bankerne fortsætter med at trække sig fra oliesegmentet, da "mange selskaber fortsat er i en udfordrende situation," siger Nordea-chef.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs