FinansWatch

Regnskab: Fald i nedskrivninger løfter Danske mod 2 mia.

Danske Bank kan fremvise en markant bedre bundlinje end forventet af markedet. Det skyldes især, at det er lykkedes banken at få nedbragt nedskrivningerne markant. Både rente- og gebyrindtægter halter dog bagud, mens Irland stadig trækker voldsomt ned. Opdateret.

Foto: STROYER TORBEN

Danske Banks første halvår slog klart analytikernes forventning om et resultat i størrelsesordenen 1,1 mia. kr. Banken lander i stedet på 1,9 mia. kr. i plus - det er også en forbedring på ca. 200 mio. kr. i forhold til samme halvår sidste år.

Det forbedrede resultat er hovedsagligt drevet af et markant tilbagefald i bankens nedskrivninger, der går fra 7,75 mia. kr. i første halvår af 2010 til 5,59 mia. kr. i år.

”Bankaktiviteterne viser fortsat robust indtjening. Vi har positive resultater på alle markeder undtagen de to irske. Der er især fremgang i den danske bankforretning. Samlet falder koncernens nedskrivninger med 28 pct. i forhold til første halvår 2010. Vi forventer, at nedskrivningerne fortsætter med at falde. På de fleste forretningsområder er nedskrivningerne nede på niveauer, som er normale eller lavere. I Danmark nærmer vi os et normalt niveau, mens det stadig er højt i de irske banker," skriver ordførende direktør Peter Straarup i en meddelelse.

Irland bløder

Kerneforretningen syntes dog ikke væsentligt forbedret. Både gebyr og renteindtægter falder tilbage i forhold til 2010. Samtidig er den irske forretning stadig en alvorlig bet for banken, der må se nedskrivninger i Irland vokse med ca. 400 mio. kr. i forhold til første halvår af 2010.

Dermed står Irland nu for dobbelt så meget af bankens nedskrivninger i forhold til den langt større danske forretning. Samtidig syntes situationen i Nordirland at være løbet løbsk for banken, der næsten har tredoblet omfanget af nedskrivninger, fra 374 mio. til 935 mio. kr.

Forventer forbedring

Renteindtægterne falder med næsten 600 mio. kr., mens handelsindtægterne er ca. 300 mio. kr. bedre end i samme periode sidste år. Banken forventer at kunne klare sig væsentlig bedre på den front i andet halvår, hvor rentestigningerne og "tiltag i Danske Bank Danmark" skal sikre en forbedring på ca. 500 mio. kr.

Både indlån og udlån holder nogenlunde samme niveau som samme periode sidste år, med et samlet udlån på 1.666 mia. kr., ca. 22 mio. mindre end året før. Indlån går derimod ca. 21 mio. kr. frem, og lander på 792 mio. kr.

Banken gør klart, at man fortsat oplever en "solid" adgang til funding.

Regnskab: Danicas halvårsresultat halveret

Irsk katastrofe eskalerer for Danske

Nøddebo tryg ved konkurrenceevne trods prisstigninger

Regnskab: Lavere resultat i Realkredit Danmark

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs