FinansWatch

Irsk katastrofe eskalerer for Danske

Danske Banks hårdt ramte irske eventyr viser absolut ingen tegn på bedring. Tværtimod tegner Irland og Nordirland sig nu for nedskrivninger på 4 mia. kr. – mere end dobbelt så meget som i resten af forretningen. (Opdateret 12:41)

Foto: Jonas Pryner Andersen

Mens nedskrivningerne går den rigtige vej i Norden, så syntes der ikke at være nogen ende på Danske Banks pinsler i Irland og Nordirland.

Den faldne keltiske tiger tegner sig nu for samlede nedskrivninger på over 4 mia. kr. - mere end dobbelt så meget som i resten af forretningen, der står for nedskrivninger på lige over 1,5 mia. kr.

Samtidig går det klart den forkerte vej: De irske aktiviteter går således fra et nedskrivningsniveau på 2,7 mia. kr. i første halvår af 2010 til 3,1 mia. kr. i 2011, mens Nordirland går fuldstændig i grøften, og tegner sig for noget nær en tredobling af nedskrivningerne i et hug fra 374 mio. kr. i 2010 til 935 mio. kr. i 2011.

Tabene skal i ses i forhold til, at aktiviteterne i Irland og Nordirland udgør ca. en tiendedel af bankens samlede udlån.

Den irske forretning er dermed stadig en ren underskudsaffære, lyder det fra Peter Straarup, der nu har tabt fire kroner for hver 10 kroner, banken har lånt ud til ejendom i Irland og hver femte krone i alt.

Samtidig forventer banken at udviklingen i Irland fortsat bliver svær at vende.

”Bankaktiviteterne viser fortsat robust indtjening. Vi har positive resultater på alle markeder undtagen de to irske. Der er især fremgang i den danske bankforretning. Samlet falder koncernens nedskrivninger med 28 pct. i forhold til første halvår 2010. Vi forventer, at nedskrivningerne fortsætter med at falde. På de fleste forretningsområder er nedskrivningerne nede på niveauer, som er normale eller lavere. I Danmark nærmer vi os et normalt niveau, mens det stadig er højt i de irske banker," skriver den ordførende direktør i en pressemeddelelse.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs