FinansWatch

Regnskab: Danicas halvårsresultat halveret

Pensionsselskabet er selv meget tilfredse med første halvår og fremhæver en stigning i indbetalingerne på 17 pct.

Danske Banks pensionsben, Danica Pension, må grundet et lavere investeringsresultat konstatere at resultat for første halvår bliver på 0,4 mia. kr. mod 0,8 mia. kr. i første halvår 2010.

Men den midlertidige adm. direktør, Jørgen Klejnstrup, hæfter sig istedet ved tilgangen af nye kunder.

”Vi har i løbet af de sidste seks måneder fået rigtig mange nye firmakunder, og det er baggrunden for den store stigning i indbetalingerne på det danske marked på 14 procent. Det er vi meget tilfredse med set i lyset af, at det danske pensionsmarked er ved at være mættet, og at vækst derfor skal ske ved, at virksomhederne skifter pensionsselskab,” siger han ifølge en pressemeddelelse.

Han glæder sig samtidig over udviklingen i de udenlandske aktiviteter.

"Det går også fortsat godt i vores udenlandske datterselskaber, der samlet set har stået for 4,6 mia. kroner af de samlede indbetalinger på 14,2 mia. kroner,” siger Jørgen Klejnstrup.

Danica fremhæver også udviklingen på omkostningsfronten, hvor omkostningerne fortsat falder. Omkostningsprocenten i forhold til indbetalingerne faldt fra 5,0 til 4,4 procent i 1. halvår 2011.

Mindre nedture undervejs

Den store torn i Danicas regnskab er afkastet, som selvsagt grundet de faldende aktiemarkeder rammes hårdt.

”Afkastene på Danica Balance og Danica Link udgjorde -1,0 procent i gennemsnit i 1. halvår 2011. De negative afkast skyldes primært de store aktiefald i juni måned som følge af krisen i Grækenland. Vi anbefaler vores kunder at holde fast i en investeringsprofil med mange aktier, da aktier forventes at give et godt afkast på længere sigt, men man må samtidig forvente, at der kommer mindre nedture undervejs. Det er et svært marked i øjeblikket, men der har de sidste år været rigtig gode afkast på markedsprodukterne,” siger Jørgen Klejnstrup.

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs