Regnskab: Lavere resultat i Realkredit Danmark

Realkredit Danmark kom ud af første halvår med et reultat før skat på 908 mio. kr. mod 1225 mio. kr. i samme periode sidste år. Selskabet varsler nu højere priser. (opdateret)

Lavere afkast på obligations-beholdningen og stigende kapitalomkostninger er ifølge Realkredit Danmark årsagen til, at resultat i første halvår er faldet til 908 mio. kr. i første halvår sammenlignet med 1225 mio. kr. i samme periode sidste år.

"På trods af markant fremgang i 2. kvartal var resultatet for 1. halvår en anelse under det forventede, og afspejlede ikke det reelle indtjeningspotentiale i Realkredit Danmark. Faldet i resultatet skyldtes lavere afkast på obligations-beholdningen og stigende kapitalomkostninger," skriver selskabet i sin regnskabsmeddelelse.

Højere priser

Stigende kapitalomkostninger betyder, at selskabet nu hæver priserne for realkreditbelåning i slutningen af året.

Realkredit Danmark hævede bidragsindtægterne i første halvår til 1759 mio. kr. fra 1687 mio. kr. Nettoindtægterne faldt en anelese til 230 mio. kr., mens gebyrindtægterne var stabile. Beholdningsindtægterne faldt dog markant fra 444 mio. kr. i første halvår sidste år til 65 mio. kr. i år.

Nedskrivningerne er faldet til 476 mio. kr. fra 587 i første halvår 2010.

Farvel Moody's

Realkredit Danmark opsagde for nylig samarbejdet med ratingbureauet Moody's, på grund af utilfredshed med ratingbureauets syn på dansk realkredit.

Selskabet fastholder forventningerne til resultatet for 2011. Her har meldingen dog indtil videre begrænset sig til, at resultatet "i betydelig grad vil afhænge af den makroøkonomiske udvikling."

Realkredit Danmark forventer fortsat lav aktivitet på boligmarkedet og et lavt renteniveau.

"Der forventes fortsat et lavt dansk renteniveau på trods af de seneste rentestigninger fra Nationalbanken. Ejerboligmarkedet forventes dog også i 2. halvår af 2011 at være præget af moderat aktivitet på grund af den generelle økonomiske usikkerhed samt det forestående folketingsvalg," skriver selslabet.

(opdateret)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også