FinansWatch

Ny formand vil hæve overskuddet

Danske Bank er klar til at øge sit overskud efter nogle magre år. Sådan lyder budskabet fra bankens nyvalgte formand, skibsreder Eivind Kolding.

Foto: AMDI THORKILD

"Danske Bank har vendt skuden. Vi ser fremad, men nu skal vi have de sidste ting på plads. Det er noget med at få resultatet helt op, få nedskrivningerne væk og imaget i top. Vi er allerede godt på vej," siger Eivind Kolding til Ritzau Finans, efter at han er blevet valgt på en langvarig generalforsamling, hvor der blandt talerne blev udtrykt håb om, at skibsrederen fra A.P. Møller-Mærsk ville bringe forandring til formandshvervet.

Men det bliver mere en forskel i stil end en forskel i substansen, der vil adskille Danske Banks nye formand fra hans forgænger, Alf Duch-Pedersen, vurderer Kolding selv.

"Vi har været meget enige om tingene indtil nu. Men selvfølgelig har man hver sin personlige stil, og det vil blive afspejlet i den måde, jeg er formand på," siger Eivind Kolding.

Ikke magtudøvelse

Siden han blev udpeget som Duch-Pedersens efterfølger har Kolding understreget, at hans tiltrædelse ikke skal ses om en magtudøvelse fra Esplanadens side. A.P. Møller - Mærsk og Almenfonden bag selskabet ejer samlet 22,76 pct. af aktiekapitalen i Danske Bank, og den ejerandel vil blive fastholdt efter den kommende emission, der skal sikre Danske Bank 20 mia. kr.

"Der bliver ikke konfereret anderledes, end der har gjort tidligere, så der bliver ikke ændret på det forhold," siger Eivind Kolding.

Han afviser også, at A.P. Møller - Mærsk vil lægge en større del af sine bankforretninger hos Danske Bank.

"Vi har meget tæt og stort forretningsomfang, faktisk så tæt som det lovgivningsmæssigt kan lade sig gøre," lyder det fra Kolding.

Danske Bank forventer ekstra kapitalkrav

Danske Bank-toppen vil have mere i lønningsposen

Duch-Pedersen: Uaktuelt at tage stilling til Bankpakke 3

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs