FinansWatch

Danske Bank forventer ekstra kapitalkrav

Danske Bank er for stor til at lade krakke og forventer derfor ekstra kapitalkrav, fastslår den afgående formand ved bankens generalforsamling.

Foto: CHRISTOFFERSEN EMIL RYGE

Mens de danske og internationale banker fortsat svæver i uvished omkring fremtidens kapitalkrav, slår Danske Banks afgående formand Alf Duch-Pedersen nu fast, at Danske Bank forventer ekstra kapitalkrav i forhold til mindre banker. Det på trods af, at det endnu er uklart, hvor mange og hvilke europæiske banker, der udpeges som systemisk vigtige banker – og dermed vil blive mødt med ekstra kapitalkrav.

Forventer ekstra krav

”Bestyrelsen forventer, at de såkaldte systemisk vigtige banker bliver mødt med et ekstra kapitalkrav. Lovgiverne ønsker forståeligt nok, at de største banker skal være ekstra sikre. Det er endnu ikke afgjort, hvilke banker der bliver betragtet som systemisk vigtige, eller hvilke kapitalkrav de bliver pålagt, men som den største bank i Danmark og en af Nordens største banker, må Danske Bank forvente at få et ekstra kapitalkrav i den forbindelse,” sagde Alf Duch-Pedersen på årets generalforsamling i Tivoli Congress Center.

Too big to fail

Ligesom det europæiske udspil på området lader vente på sig, er det fortsat uklart, om de danske myndigheder vil udarbejde en selvstændig liste over banker, der er ”too big to fail”. Det har blandt andet fået Jyske Banks ordførende direktør Anders Dam til efterlyse en afklaring. Indtil videre henviser økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til det internationale arbejde på området.

Intet svar til Dam fra Brian M.

At der er banker, som man er for store eller for vigtige til at gå ned, slog ministeren imidlertid fast i et læserbrev i dagens udgave af Børsen. Her oplyser han i forbindelse med lovforslaget om at lade ATP blive hovedaktionær i FIH, at staten ikke vil acceptere, at FIH går ned, ligesom det var tilfældet for Amagerbanken.

Brian M: ATP driver ikke statsbank

FinansWatch forsøger – indtil videre uden held – at få et interview med Brian Mikkelsen (K) om sagen.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs