Duch-Pedersen: Uaktuelt at tage stilling til Bankpakke 3

Det er fuldstændig uaktuelt for Danske Bank at tage stilling til Bankpakke 3. Sådan lyder beskeden fra afgående bestyrelsesformand Alf Duch-Pedersen til de forsamlede aktionærer på Danske Banks generalforsamling. (Opdateret 16.18)
Foto: CHRISTOFFERSEN EMIL RYGE
Foto: CHRISTOFFERSEN EMIL RYGE
RITZAU FINANS

"Danske Bank har en betydelig overkapitalisering i forhold til lovens krav. Sommerens EU-stresstest placerede Danske Bank i den bedste fjerdedel blandt Europas banker. Samtidig med at vores solvens er høj, er vi i gang med en kapitaludvidelse, der vil cementere bankens stærke solvens. Derfor mener vi, at det er uaktuelt at skulle tage stilling til, hvordan banken i givet fald skulle afvikles," siger Alf Duch-Pedersen.

Ifølge lov om Finansiel Stabilitet skal bankerne tage stilling til, om de vil sige "ja", "nej" eller "måske" til at lade sig afvikle under Bankpakke 3. Danske Banks bestyrelse opfordrer aktionærerne til at stemme "måske", således at det vil være bestyrelsens afgørelse at tage stilling til afviklingsform i den hypotetiske situation, at det skulle blive aktuelt.

Aktionærerne fulgte helt som ventet bestyrelsens opfordring, og et flertal stemte derfor "måske" til Bankpakke 3. Dermed er det op til bestyrelsen at afgøre, hvordan banken skal afvikles, hvis den skulle komme i den situation.

(Ritzau Finans)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også