FinansWatch

Kolding: Alle bestyrelser skal forny sig

Med en række ændringer i bestyrelsen er Danske Bank ved at rette op på manglerne i bestyrelseslokalet, skriver Berlingske Business.

Foto: AMDI THORKILD

Med gårsdagens udskiftning i Danske Banks bestyrelse er Danske Bank ved at have gennemført moderniseringen af en bestyrelse, der op til finanskrisen manglede forretningsindsigt og finansbaggrund. Det skriver Berlingske Business med henvisning til en række analytikere.

På torsdagens generalforsamling erstattede skibsreder Eivind Kolding formand gennem otte år Alf Duch-Pedersen, ligesom bestyrelsesmedlemmerne Sten Scheibye og Birgit Aagaard-Svendsen forlod bestyrelsen. Samtidig blev Danfoss-chef Niels B. Christiansen valgt som nyt medlem.

Alle skal forny sig

”Alle bestyrelser skal med jævne mellemrum forny sig, og det sker også i Danske Bank,” siger Eivind Kolding til Berlingske Business.

”Vi skal ikke have det hele i én person. Vi skal have en god sammensætning. Nu har vi folk, der er skarpe å makroøkonomi, skarpe på at drive virksomhed – vi har folk, der er meget internationale. Vi har både nogen fra den finansielle sektor og nogen, der har stor indsigt i ejendomme. Vi har gjort det meget klart, hvad vi har brug for,” siger han til avisen.

I sin beretning lagde den afgående formand Alf Duch-Pedersen da heller ikke skjul på, at man gennem længere tid har arbejdet på at modernisere bestyrelsen.

”I Danske Bank har vi fulgt en plan for at sikre, at bestyrelsens profil og kompetencer modsvarer behovene i en international finansvirksomhed som Danske Bank. Det er ikke noget, som man gennemfører fra den ene dag til den anden, så det har vi været i gang med et godt stykke tid,” sagde han.

Ny formand vil hæve overskuddet

Danske Bank forventer ekstra kapitalkrav

Danske Bank taber 850 mio. kr.på Amagerbanken

Danske Bank-toppen vil have mere i lønningsposen

Duch-Pedersen: Uaktuelt at tage stilling til Bankpakke 3

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs